Magneetveldtherapie

Gedurende vele decennia hebben mensen overal ter wereld geprobeerd om vergeten vormen van therapieën en eigenaardige gebruiken wetenschappelijk te onderzoeken en hun werking aan te tonen. Vanuit deze onderzoeken en de meest recente kennis werd een systeem samengesteld dat verschillende zaken, waaronder magneetveldtherapie, samenbrengt. Dit is het iLifeSOMM systeem. 

mageneetveld therapie, magneetveldmat, magnetisch veld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat houdt magneetveldtherapie in? 

Één van de principes in de osteopathie is het zelfgenezend vermogen van de mens. Wanneer dit vermogen op een laag pitje staat en men niet goed in staat is om te reageren op een behandeling kunnen andere therapieën, zoals magneetveldtherapie, aanvullend werken. Ook preventief kan het worden aangewend (momenteel vooral bij topsporters).

Er wordt gebruik gemaakt van magnetische resonantie velden die de doorbloeding stimuleren en de belangrijke metabolische functies in elke cel van het lichaam positief beïnvloeden. Dit resulteert mede in de ondersteuning van het eigen zelfhelend vermogen. Na een behandeling helpt dit bij het vinden en behouden van een nieuw evenwicht. Tussen de behandelingen door kan men er preventief gebruik van maken. 

Gebruik:

– rugklachten

– degeneratieve aandoeningen van het bewegingsstelsel en de wervelkolom

– algemene pijnverlichting

– artrose en reuma

– hoofdpijn en migraine

– wondheling, blessures en breuken

– verbeteren van het uithoudingsvermogen en regeneratievermogen bij topatleten

Omdat magnetische velden doorheen structuren gaan, kan kledij gewoon aangehouden worden tijdens het gebruik en penetreren ze ook bijvoorbeeld doorheen een gipsverband na een breuk. Magnetische velden zijn niet voelbaar. Sommige personen vermelden een gevoel van warmte of lichte prikkeling na het gebruik. Men vermoed dat de verbetering van de bloedcirculatie op die manier voelbaar is.

De magneetveld mat van iLifeSOMM heeft echter meerdere functies, dus niet enkel magnetische resonantie, waardoor het gebruik wel degelijk voelbaar is. De mat zelf vibreert, er wordt muziek met bepaalde tonen afgespeeld, enz.

Daardoor kan de "mat" ook gebruikt worden bij volgende zaken:

– slaapproblemen

– relaxatie en aanpakken van stress

– preventie van burn out

– ondersteuning bij chronische aandoeningen, kanker

– opheffen van blokkades, krampen en spanningen

– verhoging van de levenskwaliteit bij het ouder worden

– verbetering van het geheugen, leercapaciteiten en verlichten van examenvrees

– betere ontgifting van het lichaam, hulp bij eliminatie van toxines

– preventieve gezondheidszorg

Er zijn reeds meer dan 1300 wetenschappelijke onderzoeken omtrent magneetveldtherapie uitgevoerd, door meer dan 4000 auteurs binnen een 300-tal verschillende toepassingsmogelijkheden!

Een groot aantal van deze studies vindt u hier terug.

Voor wie interesse heeft om alle details te kennen van de werking van het iLifeSOMM systeem of dit zelf wenst aan te schaffen:

Wat is iLifeSOMM

8-d systeem