Personal Training

Een personal trainer helpt mensen te begeleiden om specifieke doelen te behalen zoals gewichtsverlies, een betere conditie, evenwicht tussen stress en rust verkrijgen, spieropbouw, versterking bekkenbodem (bij incontinentie), enz. Om deze zaken te bereiken dient men immers telkens op een andere manier aan “sport” te doen. Ik zag vele mensen geen resultaat halen omdat ze niet wisten waarmee er rekening moest gehouden worden. Onwetendheid is soms onze grootste vijand, éénmaal geïnformeerd konden deze personen hun doelen immers wel behalen.

Bewegen is heel belangrijk bij het vinden en behouden van gezondheid. "Leven is bewegen" is één van de principes in de osteopathie. Alles in ons lichaam moet beweeglijk zijn (ga naar deze link voor meer info over dit osteopathisch principe). Waarom beweging zoals stretching en sporten belangrijk is, wordt uitgebreid beschreven in het e-book (hier te downloaden).

Ik geef zelf geen persoonlijke trainingen meer. De praktijk voor osteopathie is voor mij prioriteit op dit moment. Indien personen in de praktijk vermelden dat ze een specifiek doel willen behalen, geef ik wel nog steeds de nodige informatie mee, aangepast aan wat het doel is.

Het vergt wat discipline als je geen afspraken hebt met een personal trainer om deze doelen snel te behalen maar het is zeker mogelijk in vele gevallen.

Als je merkt dat het beter gaat als iemand naast je staat en je vaste afspraken geeft, kan je altijd een personal trainer, zoals Sophie Degroote, aanspreken. 

Zelf volg ik een aantal trainers die online actief zijn en video's verspreiden om betere resultaten te behalen. Één daarvan is Jade Teta die tijdens de trainingen ook de nodige goed onderbouwde informatie meegeeft. Hij wenst ook dat iedereen weet waarom bepaalde oefeningen worden gedaan en op welke manier en met welke intensiteit ze moeten worden uitgevoerd. Hij heeft een heel goed en makkelijk volgbaar thuis-trainingsschema. 

Hoe Amerikaans het er ook mag uitzien, de man is wetenschappelijk zeer goed onderlegd en de trainingen zijn kort waardoor men in de drukte van onze samenleving snel resultaat kan halen met een minimum aan tijdsverlies én een kleine éénmalige kost. Je moet natuurlijk wel een beetje engels kennen om dit te kunnen volgen.

Veel succes!