Wie is uw specialist

Hallo! Welkom op de website Sana Optima!

Mijn naam is Liesbeth Raepsaet.

Geïnteresseerd in de principes van en de denkwijze binnen de osteopathie, schreef ik me in voor de fulltime opleiding tot osteopate aan het I.A.O. (International Academy of Osteopathy) te Gent. Deze opleiding werd met vrucht beëindigd in 2003.

Na deze opleiding studeerde ik nog even verder in Londen voor het behalen van het Europees erkende diploma BSc.(hons)Ost.Med. Dit is een postacademisch diploma behaald aan "The British College of Osteopathic Medicine", een nederzetting van de "Westminster University".

Naast osteopathie volgde ik in 2004-2005 ook een opleiding Personal Trainer aan de Fitness Academy te Evere (Brussel). Een Personal Trainer helpt personen om een specifiek doel te bereiken via fitness, voedingsadvies, stretching enz. Zo'n doel kan zijn spieropbouw, versteviging, vetverbranding,… maar ook rugklachten, urineverlies (moeilijk ophouden), gewrichtspijnen, vermoeidheid, anti-stress training, enz.

In juni 2006 werd de 2-jarige opleiding kinderosteopathie in Nederland beëindigd (www.pro-osteo.com). Deze gaf mij een meer uitgebreide kennis en inzicht wat betreft de osteopathische benadering van problematiek voor, tijdens en na de zwangerschap (+ bevalling) alsook wat betreft de klachten en aanpak bij baby's en kinderen.

Elk jaar worden ook een aantal postgraduate opleidingen gevolgd en verdiep ik me verder in specifieke onderdelen zoals kinesiologie (spiertesten), verwerking van emotionele impacten, voeding, orthodontie, hormonale problematiek, bekkenproblemen, hoofdpijn, chronische klachten, behandeling na traumatische ervaringen, hypnose, enz.

In de plaats van enkel op de symptomen te focussen zoekt men in de osteopathie naar de oorzaak van een klacht en wordt de gehele mens bekeken (In de osteopathie zijn er 5 basis principes, deze kan u terugvinden op de volgende link). Dit is een filosofie waar ik volledig achter sta! In mijn praktijk wordt met elk principe rekening gehouden en wordt elk aspect, dat een rol speelt in de gezondheid (emotioneel-mentaal, fysiek, chemisch, enz.),  grondig getest en waar nodig gecorrigeerd.

De aanpak verschilt van persoon tot persoon aangezien iedereen uniek is. 

In het e-book, dat je hier kunt opvragen, kan je tips terugvinden voor het herstel, het behoud en de optimalisatie van je gezondheid. Deze zaken zijn voor de meeste mensen zinvol ondanks het feit dat iedereen uniek is. Hiermee hoop ik u reeds op weg te kunnen zetten. 

Veel succes! Op uw gezondheid!

Raepsaet Liesbeth.